W związku z realizacją bloku tematycznego ,,Jesień w sadzie i ogrodzie’’ sześciolatki z grupy dziewiątej samodzielnie przygotowały i skonsumowały zdrową przekąskę, wykorzystując owoce krajowe i egzotyczne, będące źródłem wielu witamin. Owocowe mini szaszłyki wkłuwały do jabłka i w ten sposób powstawały owocowe jeżyki. Doskonaliły przy tym swą sprawność manualną i umiejętność współpracy. Aktywności konstrukcyjnej i wspólnemu konsumowaniu towarzyszyło, jakże pożądane uczucie  radości, satysfakcji z samodzielnego działania.

Przygotowała: Lucyna Stawarz

Opis galerii zdjęć: Zdjęcia od pierwszego do siódmego przedstawiają dzieci siedzące przy stolikach i nakładające na wykałaczki kawałki owoców i wkłuwające wykałaczki z owocami w jabłka leżące na talerzykach. Na zdjęciach od ósmego do jedenastego prezentują gotowe ,,jeżyki owocowe’’. Zdjęcia od dwunastego do trzynastego pokazują dzieci konsumujące zdrową przekąskę w postaci samodzielnie wykonanych ,, Jeżyków owocowych’’.

Print Friendly, PDF & Email
Powiązane publikacje