12 kwietnia trzylatki wraz ze swoimi rodzicami brali udział w zajęciach kulinarnych, których głównym składnikiem były jajka. Na początku uczestnicy rozwiązywali zagadki słowno- obrazkowe jako wprowadzenie do zajęć, potem w trakcie „burzy mózgów” podawali propozycje potraw z jajek. Następnie wszyscy przystąpili do działania. Powstały kanapki z jajkiem, pasta jajeczna, sałatka, jajecznica ze szczypiorkiem, jajeczkowe słoneczka, biedronki, motylki, itp. Każdy mógł wykazać się pomysłem i wyobraźnią twórczą. Wszystkie potrawy zostały ułożone na piękne udekorowanym stole, po czym każdy mógł spróbować jajek w różnej postaci. Serdecznie dziękujemy rodzicom za udział w zajęciach, pomoc i poświęcony czas.

Przygotowała: Iwona Zaniewska- Ciep

Print Friendly, PDF & Email
Powiązane publikacje